Profit de lungul drum al intercityului spre Iasi ca sa pun in discutie o chestiune care altfel ar fi ramas probabil cu totul si cu totul nespusa de mine. Si daca n-o zic eu, pare ca nezisa ar ramine in veci. E vorba de faptul ca lumea ride de lipsa de inaltime a prim ministrului. Asta e un lucru de mirare pentru mine, dar si de mai mare mirare e ca doar pentru putini mai pare sa fie de mirare.

Prima data a fost imaginea in care premierul parea ca se ridicase pe virfuri ca sa dea mai inalt in poza. Credeam atunci ca rideam de superficialele preocupari ale omului, care in loc sa-si vada de primministresti lucruri, isi consuma neuronii cu cam inutile griji. de genul cum sa par mai inalt, cind sint scund. Mi s-a parut de ris asa, pretz de 3 secunde.

Intre timp insa mi-am dat seama ca premierul avea oarece motive serioase sa vrea sa para mai inalt. Pentru ca de atunci incoace stimatii jurnalisti mentioneaza neobositi scundimea d-lui Boc ca si cind ea insasi ar fi un argument ce-i demonstreaza premierului incompetenta. superficialitatea. servilismul. lipsa de strategie. mintea scurta. etc. etc. etc. etc. Si eventualii onorati oaspeti din studio arunca rinjete satisfacute de tipul “hai ca i-a zis-o! Liliputan!!! hi-hi-he-he!” Cum insa nu am auzit explicit “incompetentule” ci doar ca Boc e mic, prespun ca asta e de ris. Felul in care un om e facut de bunul Dzeu sau, dupa caz, de Mama Natura+/-ceva ulterioare accidente.

Rezumand ceva ce acum, multumita inaltimii primministrului am aflat, daca-i zic lui X “piticule!” (si X e scund) se cheama c-am facut o gluma. Da?

Piticule! Scundule! Micule! Inaltule! Grasule! Nasosule! Sasiule! Chelule! Pletosule! Ciungule! Urecheatule! Blondule! Subnutritule!

As putea continua, dar ma opresc aici, inainte sa va spargeti de ras.


Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.