Teama de coronavirus este o realitate crescanda in sanul populatiei. In timp ce virusul se raspandeste in intreaga lume, din ce in ce mai multe persoane sunt anxioase, infricosate si panicate. Ce putem face pentru a remedia acest lucru? In zilele noastre, teama de coronavirus este prezenta in randul populatiei. Dupa ce Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat aceasta infectie pandemie, incertitudinea a inceput sa se instaleze incetul cu incetul. Actualmente, epicentrul se afla in Europa, chiar daca virusul se propaga in intreaga lume.

De aceea, majoritatea tarilor au insituit o serie de de masuri stricte in incercarea de a reduce numarul de infectii. Chiar daca persoanele mai varste nu sunt atat de afectate de Covid-19, persoanele mai in varsta si pacientii imunodeprimati au un risc ridicat de a suferi de complicatii.

Infectia provoaca simptome diverse precum tuse, febra si dificultati respiratorii. Dincolo de aceste simtpome specifice coronavirusului exista teama si anxietatea fata de aceasta noua pandemie, necunoscuta inca de multi. In numeroase tari, incepand cu luna martie s-a instituit stare de urgenta. Recent, au existat tari in care starea de urgenta s-a instituit pentru a doua oara din cauza exploziilor de noi cazuri de coronavirus. In mod ideal, oamenii ar trebui sa iasa doar pentru a face cumparaturi, sa cumpere medicamente sau sa mearga la munca. Numeroase probleme deriva din aceasta stare de urgenta, carantina chiar. Este greu de inteles ce ne impinge sa facem teama de coronavirus si anxietatea.

Din cauza acestei amenintari constante care planeaza asupra noastra resimtim in mod constant nervozitate, teama, anxietate, tensiune si chiar panica. Din cauza numeroaselor bombardamente cu informatii, este posibil sa nici nu ne gandim la altceva decat la coronavirus. In egala masura, este posibil sa ne alarman si din cauza unui simptom minor, sa vem impresia ca suntem infectati. Numeroase sunt persoanele care merg la urgenta de teama ca sunt infectate.

Vezi si:  Cum poti suporta o despartire?