Intamplari care demonstreaza ca gelozia nu este o dovada de iubire

Oare gelozia este cu adevarat o dovada de iubire? Daca nu esti gelos, inseamna ca nu il iubesti pe cel de langa tine?

Gelozia este un sentiment cu doua taisuri, daca am putea spune asa. Nimeni nu se poate lauda cu faptul ca macar o data in viata nu a fost gelos. Teama de a-l pierde pe celalalt sau de a ni se fura locul in inima persoanei iubite ne face sa ne panicam uneori. Si chiar daca acest sentiment este natural, nu este neaparat normal. Mai ales in masura in care ajunge la posesivitate si obsesie.

O intruziune in intimitatea celuilalt. Persoanele care sunt mult prea geloase ajung pana la urma sa fie mult prea acaparatoare, mai ales atunci cand vorbim despre intimitate. In iubire, ca si in prietenie, fiecare are nevoie de spatiu doar pentru el.

Nimic nu se rezolva deci daca vei suna partenerul tot la 5 minute pentru a sti tot ce face sau unde este. Gelozia se poate transforma intr-un sentiment toxic care va face persoane de langa tine sa fuga.

Un exces de curiozitate. Nu e deloc bine sa vrei sa stii mereu tot ce se intampla. Pana la urma vei ajunge la indiscretie. Gelozia ne impinge sa punem prea multe intrebari si pana la urma persoana de langa noi nu se va simti bine, chiar isi va pierde increderea in ea. Daca vrei sa stii totul despre trecutul persoanei de langa tine, despre colegii sai, despre fostii sai, vei da dovada de o gelozie maladiva. Cineva care te iubeste nu iti va ascunde nimic.

Vezi si:  Cele 6 etape ale divortului

O obscura posesivitate. In iubire sau in prietenie, exista o linie foarte subtire intre posesivitate si iubire. O persoana posesiva va trece in revista toate gesturile si faptele partenerului. Dar aceasta nu se va simti apoi ca o persoana iubita, ci ca un sclav emotional. Gelozia nu trebuie sa fie o dovada de egoism.