Din punct de vedere social, anumite minciuni par sa fie accepatate sau aprobate. Sunt ceea ce numim « minciuni albe » sau minciuni minore. Dar ce se intampla atunci cand in, loc sa ii mintim pe cei din jur, ajungem sa ne mintim pe noi insine? Sunt minciuni extrem de periculoase, ceea ce numim autoiluzii.

Care sunt deci minciunile pe care le spui in fiecare zi fara sa iti dai mereu seama?

Maine va fi o noua zi, termin maine, de maine ma schimb, incep o noua viata. Este cea mai periculoasa minciuna care se intalneste cel mai des. O putem folosi cand avem o zi mai grea sau mai proasta, cand avem un deadline de respectat sau cand vrem sa renuntam la un obicei mai prost.

Dar daca vrei sa renunti la fumat, fa-o acum. Daca vrei sa iti gasesti motivatia pentru a merge la sala, fa-ti timp cateva minute si du-te. Si daca amani ceva, cel mai bine ar fi sa o faci pentru mai putin timp, o zi maximum. Pentru ca daca nu este cazul, vei ajunge sa te procrastinezi si sa te invarti mai apoi intr-un cerc de unde nu vei mai avea scapare.

Nu as fi crezut-o. Un lucru care nu te lasa sa observi lucrurile din jurul tau. Nu exista insa persoana mai oarba decat cea care nu vrea sa vada. Avem tendinta sa negam unele lucruri care nu ne plac, pe care nu le acceptam sau care nu ne convin.

Mi-ai stricat ziua. O minciuna care apare atunci cand vrem sa dam vina pe cineva. Dar noi suntem stapanii propriilor noastre emotii. Daca ai impresia ca o persoana sau alta ne poate face sa ne simtim mai bine, mai rau sau sau iubim, inseamna ca ii faci responsabili pe cei din jur de ceva care ar trebui sa fie responsabilitatea ta.


Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.