De ce profita lumea de tine?

Ai impresia ca cei din jurul tau profita de tine? Cei din jurul tau, care tin la tine, iti spun asta sau uneori iti dai si tu seama de asta? Dar oare cum s-a ajuns in aceasta situatie si ce ai putea face sa rezolvi aceasta situatie?

Uneori, cei din jurul tau, incearca sa profite de tine. In acest, fel, viata devine mai usoara pentru ei si mai complicata pentru tine.

De ce se intampla asta?

Nu esti in stare sa spui Nu. Iata cel mai important motiv. Daca un coleg te roaga sa il ajuti la un proiect, spui Da, chiar daca ai o multime de alte lucruri de facut sau chiar daca nu dormi noaptea. Dar ar trebui sa ajungi sa te intrebi care sunt lucrurile care te impiedica sa spui Nu si de ce nu reusesti sa raspunzi propriilor tale nevoi.

Incerci sa obtii aprobarea celor din jur. Iata un alt motiv pentru care cei din jur profita mereu de tine. Incerci mereu sa obtii aprobarea lor si acest lucru e in avantajul lor.atunci cand cauti aprobarea celorlalti, incerci sa le faci pe plac si cauti sustinerea lor.

Permiti ca lumea sa se foloseasca de tine. Toata lumea are cu siguranta macar o persoana in anturaj care apare brusc doar atunci cand are nevoie de tine. Are nevoie sa vorbeasca cu cineva, sa se descarce, sa ceara un serviciu, dar cand nu mai are nevoie de nimic, dispare brusc. Dar pe acest gen de persoane nu ai cum sa te bazezi. Vei fi mereu acolo pentru ei, dar ei niciodata pentru tine.

Vezi si:  Teama de coronavirus

Nu iti permiti sa spui ceea ce simti. In acest fel, cei din jur nu vor sti daca te deranjeaza cu rugamintile lor sau cu responsabilitati care te incomodeaza sau incurca. Deci daca nu te deranjeaza, apeleaza din nou pur si simplu la tine de cate ori au nevoie.