Rezolutii bune care vor face doar bine planetei in 2018

Traditia cere ca fiecare inceput de an sa aiba rezolutiile sale. Si cum ar fi ca in anul 2018 sa iti indrepti intreaga energie inspre planeta? Iata care sunt rezolutiile sau obiceiurile de adoptat in 2018.

Mergi mai putin cu masina, iti triezi deseurile, limitezi conumul de apa cat mai mult… pe scurt incerci sa fii cat mai eco in viata de zi cu zi. Dar cum ar fi sa mergi mai departe si sa incerci sa contribui si tu putin la salvarea planetei?

Redu numarul de deseuri consumate. Ai incercat sa numeri pana acum sacii de gunoi pe care ii arunci zilnic? Deseuri organice, reziduuri plastice sa ambalajele de la produsele igienice… pubela se umple cu o viteza nebuna. Dar poti sa faci mai multe pentru a reduce numarul de deseuri- poti investi intr-o tote bag pe care o poti lua cu tine la cumparaturi, poti opta pentru pasta de dinti si samponul solid sau sa mizezi pe servetelele lavabile cand te demachiezi.

Lanseaza-te in crearea propriilor tale produse. Internetul este plin de astefel de retete DYI- pentru detergent, pentru deodorant, pentru detergentul de spalat vase… vei face ecomonii dar vei avea in acelasi timp grija si de sanatatea ta.

Practica eco-tursimul. Atunci cand calatorim, avem tendinta de a ne relaxa si de a uita de obiceiurile bune. Dar poti incerca sa privilegiezi hotelurile cu ecologice, poti aduna mizeria atunci cand te plimbi intr-un sit natural sau evita atractiile animaliere care pun viata animalelor si starea lor de bine in pericol.

Consuma « Made in Romania ». Adica poti incuraja un circuit scurt si sa consumi produse cosmetice si textile produse la noi. Vei reduce astfel in mod considerabil amprenta de carbon generata de transportul de marfuri. In plus, ve contribui la dezvoltarea economiei tarii.

Vezi si:  De ce curmala este cea mai buna pentru sanatatea ta?