Stii care sunt cele mai frumoase satucuri cocotate pe faleze?

O adevarata provocare sau maiestrie din domeniul arhitecturii, satucurile cocotate pe faleze nu sunt facute pentru cei care sufera de vertij. Deci daca vrei ca in urmatoarea escapada sa vizitezi cele mai impresionante faleze din lume, iata unde trebuie sa ajungi.

Manarola, Italia. Un loc magic, unul din cele cinci din Cinque Terre, cel mai cunoscut din regiunea Liguria, fiind construit pe o faleza inspre mare. Cu casutele sale colorate si stradutele sale linistite, dar si cu o magnifica biserica, nu e de mirare ca e cel mai frumos din lume. Apusul de soare este aici memorabil.

Rocamadour, Franta. Cetattea medievala Rocamadour, care se afla in Valea Dordogne, este construit pe o faleza pe nivele iar castelul sau impunator se afla la 120 de metri deasupra canionului Alzou. Un loc magic, deoarece casele si bisericile par ca fac parte integranta din faleza.

Santorini, Grecia. Cu siguranta ca ai vazut deja o multime de poze magnifice cu Santorini. Satucul sau Oia cu magnificile sale casute cocotate pe faleza, in fata Marii Egee, cu stradutele sale mici si domurile albastre par ca fac parte dintr-un univers paralel. Iar apusurile se soare fac din aceasta destinatia un loc foarte paradisiac.

Pitigliano, Italia. In Toscana, in inima Italiei, vei descoperi aceasta cetate medievala minunata. Pitigliano este o succesiune de casute de piatra, de stradute abrupte si de pivnite subterane.

Ronda, Spania. In inima muntilor Andaluziei, Ronda este cel mai frumos satuc din Spania. Aflat la 720 de metri deasupra marii, acest satuc andaluz este cocotat pe faleze impresionante.

Al Hajjarah, Yemen. Lantul montan Haraz care se afla la Yemen este o succesiune de munti cu varfuri care ajung pan la 3000 de metri altitudine. Aici se gasesc si satucuri cocotate pe faleze, precum acest satuc din secolul 11 care este accesobil dupa o drumetie de 5 km prin munti.

Vezi si:  Sisteme de control acces: află ce sunt, dar și unde să le folosești ușor!