Tendințele 2021 pentru șeminee

image001

image001Într-o oarecare măsură, șemineele pe lemne sunt văzute ca și elemente ale vieții de demult, atunci când aceste concentrații de foc posedau o putere magnetică pentru oricine din preajma lor. Astăzi, în ciuda acestui fapt, șemineele rămân un simbol al caselor călduroase și primitoare. De asemenea, construcția și design-ul șemineelor a evoluat mult, oferind posibilitatea de a încălzi o locuință într-un mod eficient din punct de vedere al randamentului și costurilor.

În cazul în care ți-ai dori să ai un șemineu ca parte din locuința ta, iată câteva tendințe în materie de design pentru șeminee, propuse de specialiști pentru anul acesta. Reține doar că atunci când îți alegi design-ul preferat, să ai în vedere și focarul pe care îl vei folosi pentru șemineul tău. Astfel, ar trebui să te uiți la mai multe focare de șeminee, asigurându-te că vei alege un focar adecvat pentru casa ta.

  • Accentul cade pe manta

Mantaua șemineelor a apărut în timpurile medievale, jucând rolul unui capișon deasupra șemineului, menit să adune fumul și funinginea. Astăzi, mantaua face referință la rama decorativă a șemineului, ce include structuri complexe și structurile până în tavanul casei. Astfel, mataua șemineelor moderne include bordura superioară a șemineului, pantele corpului șemineului, și elementele exterioare. O manta poate fi de asemenea un element de design armonios și un accent luxuriant și scump.

Propunerile pe anul 2012 includ structuri de piatră expresive, cu linii clare și stricte, rafturi de lemn crud, nefinisat, ce pare a aduce șemineul din alte timpuri, cofraje sofisticate ce ajută la integrarea șemineului într-un mediu elegant, accente rustice date de structuri din cărămidă și lemn finisat, sau modele geometrice, dar cu suprafață netedă, ce te fac să te porți cu gândul la case din zona mediteraneană.

  • Șarmul dat de texturi naturale
Vezi si:  O masina de vanzare pentru fiecare client. Alege intelept si colaboreaza cu specialistii

Încă din vremurile în care șemineele stăteau la baza oricărei case, există numeroare opțiuni pentru decorarea acestora. Piatra este încă la mare căutare, dar în 2021, pe lângă soluțiile tradiționale, există și opțiunea materialelor moderne. Și toate din ele sunt prietenoase cu mediul, sigure, durabile, oferind de asemenea și încântarea unei texturi în pas cu timpurile.

Astfel, plăcile din beton sunt preferatele fanilor minimalismului și design-ului auster; lemul, aranjat în diverse moduri pe suprafața șemineului va adăuga șarm și căldură structurii; suprafețe perfect plane din ipsos pentru timpuri în care design-ul laconic este mai relevant ca niciodată; metalul este o tendință foarte apreciată în 2021, în special pentru cei ce apreciază design-ul industrial; sticla este de asemenea la modă, sub forma unui cub ce ne permite vizualizarea focului din toate părțile.

  • Plăci din diverse materiale pentru șeminee

Armonia, siguranța, versatilitatea, și fiabilitatea a făcut designerii de interior să ia în calcul plăcile de diverse tipuri ca și materiale de finisare a șemineelor. Iar diversitatea este mai mult decât generoasă pentru sezonul ce urmează, deoarece ai posibilitatea de a alege între plăci ceramice, mozaic din sticlă, plăci cu forme sau modele geometrice, marmură și alte materiale nobile, și pietrișul.

  • Unghiuri vizuale

Șemineele pe colț sunt o adevărată încântare și reprezintă un trend important pentru anul ce urmează. Proprietarii de locuințe au tendința de a aranja scaune și fotolii în jurul șemineului, pentru a putea admira cu ușurință flăcările ce ard. În același timp, un șemineu pe colț poate fi o adevărată provocare pentru un designer de interior sau arhitect. Cu toate astea, avantajele unui astfel de șemineu sunt structura ergonomică și design-ul compact, ceea ce face acest șemineu ușor de instalat chiar și în încăperi cu dimensiuni reduse. De asemenea, cu acest șemineu rezolvi două probleme, și anume reușești să economisești spațiu și oferi interiorului un look cu adevărat fabulos.

Vezi si:  De ce este bine sa citim inainte de a merge la culcare