Windows va spune adio aplicatiei WordPad dupa 28 de ani

Microsoft a anuntat ca va elimina WordPad intr-o viitoare actualizare Windows, deoarece nu mai este in curs de dezvoltare activa, insa compania nu a precizat data exacta a acestei schimbari.

Microsoft a dezvaluit discret ca WordPad, procesorul de text de baza inclus in Windows din 1995, va fi eliminat treptat. In urma cu 28 de ani, Microsoft a anuntat WordPad, succesorul unui alt editor de text numit Microsoft Write. De atunci, WordPad a fost integrat in fiecare versiune de Windows, oferind utilizatorilor o functionalitate de baza de editare a textului, cu suport pentru RTF, DOC, ODT si alte formate populare.

Cu toate acestea, aproape trei decenii mai tarziu, se pare ca Microsoft este in sfarsit gata sa spuna adio vechiului sau software. Potrivit unui articol actualizat de pe site-ul Microsoft, WordPad este una dintre caracteristicile si functiile care nu mai sunt dezvoltate in Windows si care va fi eliminata intr-o actualizare viitoare.

O actualizare va elimina definitiv WordPad din Windows

Desi aplicatia a fost instalata automat pe sistemele Windows inca din 1995, din 2019 a fost considerata, alaturi de Paint, ca fiind o caracteristica optionala. Acest lucru insemna ca utilizatorii puteau sa o elimine daca doreau. In cele din urma, se pare ca acesta a fost un semnal de alarma.

Prin urmare, Microsoft va elimina software-ul de procesare a textului intr-o actualizare viitoare, dar nu a precizat care dintre ele. Va vom anunta de indata ce vom avea mai multe detalii.

In mod deloc surprinzator, Microsoft sugereaza acum utilizatorilor sa treaca la Microsoft Word pentru a crea si edita documente de tip rich text, cum ar fi fisierele .doc si .rtf, si sa utilizeze Windows Notepad pentru a lucra cu documente de tip text simplu, cum ar fi fisierele .txt.

In cele din urma, retragerea WordPad nu este neasteptata, deoarece aplicatia nu a mai cunoscut imbunatatiri majore de mult timp. In schimb, Microsoft a investit in imbunatatirea aplicatiei Notepad pentru Windows, adaugand noi caracteristici, cum ar fi suportul pentru file, suport pentru modul intunecat, imbunatatiri ale functiei de cautare si inlocuire si posibilitatea de a deschide mai multe fisiere simultan.

Sursa: https://www.phonandroid.com/windows-va-dire-adieu-a-lapplication-wordpad-apres-28-ans-dexistence.html

Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *