4 sfaturi de care sa tii cont atunci cand iti cumperi prima masina

Ai luat permisul. Misiune indeplinita. Mai trebuie acum sa investesti intr-o masina care iti corespunde nevoilor si dorintelor.

Care sunt sfaturile de care trebuie sa tii cont atunci cand iti cumperi prima masina?

Stabileste un buget. Inainte de a cumpara o Berlina, un Cabriolet, o masina de colectie sau una mai sportiva, ar trebui sa stabilesti un buget si taxele pe care le vei avea de platit. Este imperativ sa determini un buget global care sa includa toate cheltuielile.

Care model iti corespunde? Care sunt cele mai bune intrebari la care poti raspunde?

Unde vei merge cu masina? Mai mult prin oras sau prin tara? Sau amandoua? Vei merge mai mult pe autostrada?

Cat de mult vei folosi masina? Zilnic, ocazional sau doar in week-end? Determina kilometrajul anual si bugetul pe care il vei folosi pentru carburant. Cu cat vei folosi mai mult masina, cu atat aceasta ar trebui sa fie mai economica.

La ce vei folosi masina? Vei transporta persoane cu ea zilnic? Vei merge la munca, la cumparaturi sau in excursii cu ea?

Cum te vezi pe patru roti? Unele persoane prefera cele mai recente modele, cele mai inovatoare si cele mai moderne in acelasi timp. Altele prefera o masina mai micuta, mai practica si mai ieftina. Cele doua solutii sunt insa o alegere personala.

Pe scurt, ar trebui sa stabilesti care iti sunt nevoile, dorintele si preferintele si sa vezi in ce categorie te incadrezi mai bine in momentul in care alegi sa iti cumperi masina. O masina mica citadina, o masina compacta, o masina hibrida sau break….

Vezi si:  Sa nu iti fie frica sa pierzi pe cineva care nu se simte norocos sa te aiba

Mai poti compara preturile inainte de a alege. Nu te arunca deci foarte repede cu prima ocazie cu care vezi ceva care iti place foarte mult. Studiaza bine preturile pe mai multe site-uri pentru a fi sigur ca faci chiar cea mai buna alegere.