Ce pot sa fac daca partenerul meu este infidel?

Daca se intampla cumva sa te insele partenerul, stii foarte bine ce ai de facut- il parasesti. Nu-i asa?

Dar dupa ce ai facut asta, incepi sa ai indoieli si te simti nesigura, nefiind sigura daca ai luat sau nu decizia potrivita?

Atunci cand o situatie neasteptata ne ia prin surprindere, emotiile care isi fac aparitia pot sa ne afecteze ratiunea. Ne putem simti dintr-o data pierduti si ne este imposibil sa gestionam situatia asa cum trebuie sau sa o privim dintr-o perspectiva potrivita.

Deci daca ai trecut si tu printr-o infidelitate, avem pentru tine cateva sfaturi pe care ar trebui sa le citesti.

Fa-ti timp inainte de a lua deciziile. Dupa cum bine stii deja, emotiile sunt cele care iti pot afecta judecata si este destul de dificil sa stii cum sa reactionezi. Mai ales atunci cand partenerul iti cere iertare si o a doua sansa. Nu te stresa. Da-ti timp sa meditezi asupra situatiei pentru a lua cea mai buna decizie.

Ar fi foarte bine sa exprimi ceea ce simti si sa vorbesti despre situatie cu partenerul tau. Vei putea obtine o mai buna perspectiva asupra situatiei, te vei calma si te vei ilumina cu siguranta. Astfel vei sti daca vrei sa pui capat relatiei sau daca vrei sa ii dai a doua sansa.

Dar daca partenerul isi doreste a doua sansa si daca vrei sa i-o dai, nu ar trebui sa faci asta foarte repede. Poti sa iti spui ca il poti ierta si ca nu simti ranchiuna dar poate ca te minti.

Ar fi bine ca in acest moment sa iti regandesti valorile. Ce parere ai despre infidelitate? Sau ce se intampla atunci cand cineva nu crede in valorile tale? E bine sa ramanem impreuna doar pentru copii? Copii nu reprezinta o justificare pentru a ierta un partener care ne-a tradat.

Vezi si:  Tristetea- cum se poate diferentia de depresie?