Cum ar trebui sa reactionezi atunci cand un membru al familiei sau un prieten te minte?

Oamenii mint din motive, care mai de care mai diferite. Cu siguranta ca te-ai confruntat si tu macar o data cu aceasta problema. Sau de mai multe ori, din pacate.

Atunci cand o persoana pe care nu o cunoastem atat de bine sau care nu este atat de apropiata de noi ne minte, ne indepartam, minimizam importanta acestui gest, dar totusi ne intrebam de ce face asta. Dar cel mai important lucru- cum reactionam in fata unei persoane mai apropiate care ne minte?

In primul rand, ar trebui sa incercam sa intelegem de ce aceasta persoana a ales sa ne minta. Poate ca ai detectat deja minciuna sau minciunile si acest lucru ti se pare o descoperire impresionanta care te deranjeaza foarte mult. Dar cel mai important este sa intelegi motivele pentru care o persoana te minte.

Acest lucru te va face sa intelegi, printre altele, daca minciunile sunt mult prea grave si daca acea persoana este prea periculoasa sau daca mai merita sa stea langa tine. Este adevarat ca nu toate minciunile sunt la fel de grave. Unele sunt cu adevarat grave, altele sunt inutile.

Oamenii pot sa minta pentru a evita conflictele, din cauza propriei lor nesigurante sau pentru a se afirma in fata celorlalti.

Nu folosi cuvantul « mincinos ». Sa faci fata unui mincinos, foarte rar aduce schimbari pozitive. Chiar daca avem dovezi si persoana respectiva recunoaste, acest lucru nu o poate impiedica sa minta. Si mai rau, va intra in panica, va fi in alerta si se va perfectiona in arta minciunii sau va deveni suspicioasa.

Cel mai bine ar fi insa sa inveti din greseli sau sa faci acea persoana sa invete din propriile greseli pentru a se evita conflictele.

Incredere si siguranta. Incearca sa incurajezi sentimentele pozitive si interactiunile care pot ameliora relatiile interpersonale. Nu uita ca tot timpul, cele mai importante sunt increderea si siguranta.

Ia masuri pentru a nu fi surprins. Cei care asteapta ceva de la un mincinos isi pierd in mod progresiv increderea in ei. In mod ideal ar trebui sa incerci sa iti iei unele masuri de precautie.

Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.