Ar trebui sa ramanem impreuna doar pentru copii?

Atunci cand ceva in cuplu scartaie, lucurrile nu mai sunt ca la inceput, ar trebui sa renuntam sau sa ramanem impreuna doar pentru copii?

Atunci cand doua persoane isi unesc destinele si mai apoi apar si copiii, multe cupluri cred ca vor ramane impreuna pentur totdeauna. Din pacate insa, unele persoane nu reusesc sa mentina flacara sau pasiunea.

Sosirea unui copil este o proba dificila pentru un cuplu. Ei bine, da, epoca basmelor in care multe cupluri traiau fericite pana la adanci batraneti a disparut. Penru ca da, continua sa mai aiba copii, dar asta nu inseamna ca sunt si fericiti pana la final.

Din aceste motive, unii prefera concubinajul si au nevoie de sentimente solide si sincere pentru ca relatia sa dureze, nu de o foaie de hartie.

Unii specialisti sunt chiar de parere ca cei care au copii au mai putine sanse sa ramana impreuna decat ceillati.

Si da, este adevarat ca pentru o familie are nevoie de o cantitate imensa de energie si daca partenerii nu fac nimic sa mentina flacara aprinsa, ajung pana la urma la o catastrofa.

Dar chiar daca ne iubim copiii mai mult decat orice pe lumea asta si vrem sa ii vedem fericiti si nu suferind la fel ca si noi, nu ar trebui sa ramanem impreuna doar pentru ei. Dar daca nu mai exista iubire, copiii nu sunt un motiv pentru a ramane impreuna. Nu trebuie sa uitam un lucru- nu suntem in cuplu doar pentru starea de bine a copiilor, ci intai si intai pentru propria noastra stare de bine.

Vezi si:  Despre prietenie, conceptul in care nu mai cred..

O viata de barbat sau de femeie nu ar trebui deci sa fi sacrificata, pretextand fericirea copiilor. Vom deveni doar frustrati si pana la urma, cineva va ceda. Parintii care nu se iubesc si care nu au gesturi de afectiune nu sunt un model prea bun pentru un copil…