image001Sezonul rece se apropie cu pași repezi. Temperaturile continuă să scadă și oamenii încep încet-încet să scoată hainele mai groase din șifonier. Iarna se aproprie și gândul la nămeții care încurcă în toată țara circulația ne sperie. Pentru cei care vor să scape de „iadul alb” cum îl numesc jurnaliștii, partea de vest a țării ne oferă cea mai bună idee: Băile Felix de lângă Oradea.

Unde este Oradea?

Oradea este reședința județului Bihor, un loc cu peisaje nemaipomenite și oameni primitori. Cine nu a fost acolo, păi să se ducă! Rădăcinile acestui mirific oraș datează de acum peste 1000 ani când diverse populații, culturi, locuiau aici în perfectă armonie: români,  maghiari, italieni, evrei, slovaci, germani, toți veniseră aici pentru a-și clădi un cămin și odată zidurile ridicate nu au mai plecat. Un conglomerat de oameni, limbi, tradiții, culturi, acest oraș este un loc pe care trebuie să îl vizitați măcar o dată în viață. Trecutul și prezentul, vechiul și viitorul, toate se îmbină perfect în arhitectura orașului. Cetatea Oradea stă mărturie a unui trecut glorios și continuă să atragă turiști din toate colțurile țării, dar și din afara acesteia.

Ce vizităm ?

Băile Felix pot fi găsite la mai puțin de 10 km de Oradea, la 8 km mai precis și este o stațiune cu regim permanent, aproape la fel de căutată de turiști ca litoralul Mării Negre. Persoanele care vin aici nu vin doar pentru a se relaxa, ci și pentru a-și trata diverse afecțiuni medicale cum ar fi: reumatism,afecţiuni neurologice, ginecologice, iar bazele medicale de aici dispun de tehnică modernă pentru a trata cu succes pacienții. Pe lângă faptul că adulții vin aici să se trateze, să se relaxeze, să scape de iarna geroasă care ne va lovi în curând țărișoara, copiii se pot bucura și ei de o binemeritată vacanță. Ștrandul Apollo dispune de bazine de înot, topogane și alte facilități care ii vor face pe cei mici să nu mai vrea să plece acasă.

Beneficiile izvoarelor termale sunt cunoscute de întreaga lume și au fost fructificate de-a lungul vremii de foarte mulți oameni, din diverse pături sociale, din cele mai vechi timpuri.

Băile Felix reprezintă stațiunea cu ape termale binefăcătoare ce poate fi vizitată în orice anotimp datorită temperaturilor moderate din zonă și a unei clime adecvate, cu ierni blânde și veri calde. Deși momentan ne aflăm în anotimpul rece, nimic nu împiedică oamenii să facă o baie în apa caldă de izvor care promite să lupte cu majoritatea afecțiunilor de natură medicală, dar și cu stresul vieții cotidiene.

Ce poate fi mai relaxant decât o baie fierbinte în aer liber știind că afară sunt temperaturi negative?

Oradea este cu adevărat un izvor al culturii și un loc în care turiștii se pot bucura de activități diverse, nu doar de o vizită prelungită la Băile Felix. Pentru toți cei care vor să știe mai multe, Oradea este un oraș cu o arhitectură unică în care Cetatea Oradea, Pasajul Vulturul Negru sau Biserica cu Lună sunt doar câteva dintre obiectivele turistice ce merită vizitate. Pentru iubitorii de istorie care vor să arunce un ochi în trecut vom aminti de Muzeul Țării Crișurilor, Muzeul Memorial Ady Endre și Muzeul Memorial Iosif Vulcan, Muzeul Militar Național.

Unde ne cazăm ?

Pentru cei care vin în Oradea pentru mai mult de o zi, oportunitățile de cazare sunt pe toate gusturile și buzunarele. Pentru cei care preferă o cazare mai retrasă, fără prea multe camere, cu liniște și intimitate,bețișoare parfumate ș.a., pensiunile sunt alegerea ideală. Podgoria Guesthouse, Vila Delia sau Casă MarVik sunt doar câteva dintre cele mai ieftine și mai cochete pensiuni care așteaptă cu drag turiștii. Acestea pun la dispoziția oaspeților camere single, double sau suite cu bucătărie inclusă, internet gratuit, acces la bucătărie, foișor, loc de fumat.

A doua opțiune de cazare, mai luxoasă, dar și mai costisitoare, o reprezintă hotelurile. În hotel se pot caza cu ușurință oaspeți din toată țara primind rezervări pe site-uri de rezervări, pe email sau la telefon, iar modalitățile de plata sunt multiple clienții putând achita cu cardul sau chiar în avans direct în contul bancar. Numărul camerelor este mai mare decât în cazul pensiunilor ceea ce nu presupune același tip de intimitate. Exemple de hoteluri cu prețuri accesibile ar fi : Hotel Lan Oradea, Hotel Pensiunea Phoenix Oradea, Hotel Hanul Cappsha Oradea sau Hotel Atrium Oradea.

Așadar, Oradea este o destinație turistică în care plictiseala a fost alungată de mult timp. Pregătiți-vă bagajele și porniți la drum spre unul dintre cele mai frumoase orașe ale României, oraș care face cinste zonei pe care o reprezintă!


Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.