Craciunul este sarbatorit de milioane de oameni din intreaga lume. Fie ca aleg sa sarbatoreasca Craciunul printr-un pelerinaj releigios, fie aleg sa se distreze, cu totii intampina Nasterea Domnului cu bradul impodobit si cu daruri. De Craciun, alte tari cultiva traditii diferite fata de a noastra. Iata-le.

Portugalia. In Portugalia, cadourile sunt date in Ajun de Craciun de catre Mos Craciun (Pai Natal) sau de copilul Iisus, in functie de credinte. cei care au un semineu ard o ramura de maslin. Masa traditionala de Craciun poarta numele de Consoada si este alcatuita din cartofi fierti si legume, dupa care urmeaza scoici, carne de vanat sau alte alimente scumpe. Inainte de a participa la slujba, adultii au obiceiul de a pune o papusa care il intruchipeaza pe Iisus in scena nasterii pe care fiecare familie o are in casa.

Regatul Unit. In decembrie, englezii trimit felicitari dragute si decorate pe care le suspenda mai apoi in casa pana in luna ianuarie. Una din principalele traditii de Craciun este ca elevii sa monteze in biserici sau in scoli piese despre nasterea Domnului.

Germania. Bine ati venit in tara celor mai frumoase targuri de Craciun. Germania poseda o multime de tradtii unice de Craciun, incepand cu Adventul, cea mai frumoasa atmosfera pana in  Ajunul Craciunului cand familia se aduna pentru a lua cina si pentru a merge mai apoi la slujba din noaptea de Craciun. In sud-estul Germaniei copiii ii cer cadouri lui Christkind, o fetita simbolizata in numeroasele parade.

Italia. In Italia Craciunul incepe cu 8 zile mai devreme decat in alte locuri si poarta denumirea de Novena. Traditia spune ca cei mici primesc cadouri de la o vrajitoare urata dar buna pe nume Befana. Calare pe matura, aceasta verifica cine a fost cuminte si cine nu.


Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.