Stii care sunt cele mai frumoase satucuri din Muntenegru?

Intre mare, munti, paduri si lacuri, Muntenegru are o multime de satucuri umitoare, adevarate bijuterii ale unei tari bogate in istorie, cultura dar si infrastructura. De la Sveti Stefan de pe malul marii, pana la Kolasin in munti, trecand si prin Kotor, aflat in golful cu acelasi nume, iata care sunt satucurile de vizitat in Muntenegru.

Sveti Stefan este un satuc extrem de fermecator. Acest satuc din Budva Riviera, marginit de catre Marea Adriatica, dateaza inca din secolul XV. Este construit pe o insulita, legata de pamant printr-un dig foarte mic. Este un satuc inconjurat de un perete fortareata, acest vechi satuc de pescari te va incanta la orice pas. Stradutele cu pietricele sunt puse in valoare de casute minunate cu acoperisuri in nuante de ocru. Iar cele patru biserici de aici sunt minunate.

Budva. O alta destinatie minunata, un amestec de balnear, de cultura si de istorie. Budva inseamna si o succesiune de plaje lungi de nisip. Deci este sinonim si cu petrecere pana in zori de zi.

Kotor. Un loc uimitor cu cea mai bogata istorie. Micile sale stradute pavate ale acestui vechi satuc fortifiat duc la fermecatoarea sa piata unde vei putea face o pauza gastronomica.

Perast. Dupa natura si simplitate, ne putem reintoarce in golful Kotor, putin mai baroc de aceasta data. Un satuc care seamana foarte bine cu vecinii sai din partea de nord – est a Italiei. Este celebru pentru orologiile sale foarte mari, care permitea repeerarea de departe a invadatorilor. In Perast, vei descoperi o alta lume, departe de toti si de toate, in care religia este cea mai importanta.

Vezi si:  Cat de proasta poate fi o zi proasta

Ulcinj. Ulcinj este foarte aproape de Albania, oferind o varietate minunata de culturi. Vei gasi aici o multime de minarete si de moschei, dar si o bucatarie cu influente arabe minunate.