De ce apreciezi atat de mult solitudinea?

Solitudinea inseamna pentru foarte multe persoane tristete, inchidere in sine, izolare sau suferinta. Dar, totusi, sa adopti solitudinea pozitiva are o multime de avantaje pentru dezvoltarea personala si pentru viata de zi cu zi.

Adica pot sa invat sa ma cunosc mai bine, sa acord mai mult timp pasiunilor mele si sa fiu mult mai disponibil pentru altii, printre altele.

Raman singur pentru a invata sa ma cunosc mai bine. Pentru a ma simti mai bine in pielea mea este necesar sa fac o pauza. Sa profit de un moment de calm pentru introspectie. Imi examinez deci cu obiectivitate viata si imi pun intrebarile urmatoare: „Sunt multumit de viata mea profesionala, de locul in care am ajuns? Ce astept de la viitor? Oare ce as putea modifica in viata mea pentru a putea fi mai fericit?”

Dupa ce am facut un bilant al vietii mele si al reusitelor mele de pana acum, un lucru este sigur- pot sa infrunt mai usor si mai bine greutatile din viata de zi cu zi.

Am mai mult timp pentru pasiunile mele. Pasiunile sunt cele care imi permit sa imi dezvolt creativitatea si sa scad nivelul de stres din viata mea. Si nimic nu se compara cu statul acasa, in liniste, bucurandu-ma de lucrurile care imi plac cu adevarat.

Nesting este o arta de a trai care consta in a savura faptul ca stai acasa. Imi iau deci cea mai frumoasa piajama pe mine, ma strecor sub plapuma si savurez cartea mea preferata sau cel mai bun serial Netflix.

Sunt mai disponibil pentru cei din jur. Atunci cand sunt mai relaxat si ma simt mai bine, sunt mai deschis si mai disponibil pentru cei din jur. Pot savura fara probeme momentul prezent si imi dau seama ca fiecare clipa conteaza atunci cand esti inconjurat de persoanele potrivite.

Vezi si:  Nu am incredere in nimeni….