Frica de viata sau frica de moarte?

La prima impresie ai putea spune ca cea mai mare teama a unui om este frica de moarte. Dar daca stai sa analizezi ce mai vezi la stiri, poti observa sa sunt destui oameni care se tem mai mult de viata decat de moarte, deoarece aleg sa se sinucida in loc sa rezolve problemele vietii.

Eu unul nu ma tem de moarte, asta deoarece stiu ca moartea nu este decat o etapa, si ca fiecare clipa din vitor este determinata de ce am facut in trecut si ce facem in fiecare clipa, viitorul este determinat de trecut si de prezent. Si dincolo de moarte este tot un viitor. Poate ca nu ma tem de moarte si datorita faptului ca sunt inca tanar, dar totusi sunt contient ca moartea poate veni in orice clipa.

Am si o oarecare teama de viata, ca nu voi putea sa imi indeplinesc menirea de parinte destul de bine, dar totusi ma redresez repede, deoarece stiu ca Dumnezeu a avut mereu grija de mine si a intervenit mereu si ma ajutat in momentele critice, nu ma lasat niciodata, si fiecare moment greu a fost necesar pentru a putea invata ceva.

O intrebare ar fi care este opusul fricii, curajul nu este apusul fricii, pentru ca nu se exclud una pe alta, in acelsi timp poti sa ai curaj dar sa iti fie si frica.

Anumiti maestri spirituali, asociaza frica cu moartea, spun ca frica aduce moartea, de fapt daca iti este frica nu poti sa traiesti cu adearat, si esti mort partial in interior, iar increderea si iubirea prelungeste viata, ne ajuta sa traim viata mai intens, sa o observam mai mult sa o introducem in noi. Mai este si proverbul romanesc “De ce iti este frica nu scapi” la care merita sa meditam.

Vezi si:  Epilogul iubirilor imperfecte

Tu de ce te temi mai mult de viata sau de moarte?