Cum poti adopta ratanul in decorul casei tale?

Initial rezervat doar unui decor vintage sau mai boem, ratanul a devenit un veritabil must have in interiorul casei noastre. De unde vine el si cum se poate folosi in interiorul casei noastre? Iate cateva idei care sa te inspire.

Ratanul provine de la diferite specii originare din Asia de sud-est. Se diferentiaza de bambus, deoarece tijele sale sunt pline si au un diametru regulat.

Ratanul prezinta caracteristica de a fi extrem de polivalent. Se poate folosi pentru corpurile de iluminat din bucatarie, pentru mobilierul din camera copilului, dar si pentru scaunele de la locul de luat masa. Si chiar daca se impune drept un material de baza pentru un interior boem, se poate adapta oricarui tip de decor.

Intre ambianta boema si un stil mai rural sic, nu stii ce sa alegi? Aceste doua stiluri de pot imbina de minune. Pentru cel mai frumos decor, ratanul este fara doar si poate, cel mai bun aliat al tau.

Ratanul arata cel mai bine si intr-un interior in stil scandinav care privilegiaza Materialele naturale. Este ideal pentru a pune cel mai bine in valoare un interior dominat de culori neutre deschise.

Atunci cand este lacuit, ratanul are diverse nuante. Intr-un interior Nordic traditional poti alege o nuanta mai aurie care se armonizeaza de minune cu nuantele de pastel si cu lemnul in nuante deschise.

Esti adeptul unui stil retro sic? Atunci poti alege nuanta de negru si ratanul sau poti miza si pe un design contemporan si pe cel mai frumos mix andt match de materiale.

Vezi si:  Declar oficial: Urasc Bucurestiul

Ratanul este cea mai buna alegere si pentru un interior vintage inspirat direct din anii 1950. Alege un fotoliu pentru un look foarte Californian.

Un decor organic va fi cel mai bine pus in valoare de ratan. Pentru a pastra un interior luminos, cel mai bine ar fi sa il asociezi cu nuante de lemn deschis.