Cum se pot decora scarile?

Avem tendinta de a le neglija si totusi scarile pot deveni un element puternic al decorului. Lasa-ti ideile creative sa vorbeasca de la sine!
Ingramadite, greu de curatat si uneori chiar periculoase. Neluate in seama, scarile? Ar fi pacat sa vedem in ele doar defecte. Fa din aceasta zona de trafic noul tau loc de joaca. Te poti distra dand culoare tamplariei: contratrepte, balustrada, plinta… Profita de plafoanele inalte pentru a instala lumini suspendate, pentru a expune fotografiile sau pentru a lipi un tapet nebunesc. Pe scurt, transforma acest spatiu functional intr-un spatiu… personal.

Tapetul grafic

Tapetul da perspectiva casei scarii, lipita de tavanul etajului superior. Dungile grafice subliniaza linia treptelor. Pentru a crea un decor confortabil, in stil living englezesc, adauga un tablou.

Alegerea potrivita. Opteaza pentru un vinil netesut. Suprafata este perfect neteda, rezistenta la frecare si poate fi curatata cu un burete.

Decorarea cu plante

Creeaza o padure tropicala uimitoare in camera de zi, bazandu-te de balustrada. Asambleaza trei lamele pentru a forma un triunghi. Desfasoara plasa de sarma si capseaz-o pe acest cadru. Insurubeaza structura de-a lungul scarii, pe balustrada si pe tavan. Agata cateva ghivece cu plante cataratoare. Asta este tot.

Decoreaza. Vopseste peretele scarii intr-un verde moale (Provence, salvie…). Alege mobilier din lemn deschis si rattan.

Rame design si depozitare

Nu exista un loc mai bun pentru a crea un perete de rame. Pentru un efect dinamic, amplaseaza operele de arta de-a lungul liniei ascendente a scarii, la mai mult de 1,5 m de trepte. Variaza formatele si inaltimile de agatare. Ideea functioneaza si in cazul oglinzilor din ratan.

Ne mai plac si:

-Dulapurile personalizate sub panta, spatiu suplimentar pentru depozitarea pantofilor, gentilor, aspiratorului etc.
-Vopseaua pentru a scoate in evidenta culoarea.

Vopsita in culori proaspete, scara arata foarte bine. Dupa slefuire, aplica doua straturi de vopsea multisubstrat pe contratrepte. Pentru trepte, alege un lac mat sau o vopsea speciala pentru podea. Acopera plintele si balustradele cu un albastru miezul noptii satinat sic, fara murdarie.
Sfat. Incepe intotdeauna de la partea de sus a scarilor.

Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *