De când mă ştiu mi-am dorit să zbor. Fie deasupra mărilor, fie deasupra întinderilor mândre de verde, fie să zbor, pur şi simplu, mi-am dorit să fac asta salivând cu gândul la porţia de libertate cu care-aveam să mă hrănesc din belşug, acolo sus. Dorinţa mea, însă, a fost zdrobită de realitatea ce s-a dovedit imediat incompatibilă cu orice intenţie personală de-a încălca legile naturii şi m-am ales doar cu gustul amar al dezamăgirii.

Atunci am înţeles că e necesară o alternativă, o cale de-a ajunge la libertate, şi, prin urmare, m-am refugiat în adâncul imaginaţiei mele, ca un copil supărat care-şi ia jucăria şi pleacă acasă. Cu toate astea, pentru mine zborul a rămas un vis, o dorinţă vie, un fapt ireal(izabil), o luminiţă salvatoare la capătului unul tunel întunecat, un ţel de atins, o cale sigură spre “a fi liber”.

Libertatea este un concept care diferă de la persoană la persoană, generând multe controverse. Pentru mine e o noţiune care defineşte ţinutul dincolo de aglomeraţie, fum, zgomot şi, uneori, reguli (pentru că, de cele mai multe ori, sunt încălcate, iar asta îţi poate îngrădi şi puţina libertate pe care ai voie s-o ai şi pe care eu o numesc libertate urbană- care e, oarecum, impusă).

Din nevoia de a evada din banalitatea şi din rutina lumii din afară, am încercat să zbor şi n-am putut. (Nu m-au lăsat!) Cum era de aşteptat, acest fapt nu mi-a potolit setea de “altceva” şi, constrânsă de-o lume înconjurătoare care nu mă hrăneşte destul sufleteşte, mi-am săpat o cale proprie spre libertate, senzaţia aceea măruntă şi căutată de bine care izvorăşte dintr-un râu nesperat de inepuizabil.

Vezi si:  De ce e bine sa te casatoresti de tanar?

Din toată întâmplarea asta am înţeles că oamenii sunt neputiincioşi în multe privinţe, însă cei care-şi doresc cu adevărat ceva caută altervative avantajoase pentru a-şi atinge ţelul, apelând la imaginaţia lor

Sfatul meu: Ştiu că omul nu poate zbura, însă gândurile lui pot prinde aripi cu doar un impuls de imaginaţie şi voinţă. Aşa că lasă-te purtat de imaginaţie şi nu înceta să visezi! (Eu aşa am reuşit să zbor!)