Zi de zi, oameni se izbesc unii de alţii imprevizibil şi incontrolabil. Câteodată, se opresc preţ de o secundă din rutina zilnică pentru a se salute unii pe alţii, pentru a răspunde la câte-o întrebare rătăcită sau, pur si simplu, pentru a-i onora pe cei din jur cu un zâmbet. Şi uite-aşa mai trec vreo câteva clipe..

Am încercat să identific, adeseori, motive importante pentru care merită să ne oprim, să cunoaştem, să interacţionăm, să fim deschişi şi dornici de cooperare. Nu le-am găsit întotdeauna, dar m-am ales cu vreo două concluzii care ar trebuie să fie de-ajuns ca să justifice mai tot ce facem şi, mai ales, de ce.

La fiecare pas suntem înconjuraţi de privilegiul de a alege. Câteodată e simplu să optăm pentru ceea ce e bine şi corect, însă, de ce să nu recunoaştem, există, la polul opus, şi posibilitatea să nu o nimerim. Şi atunci ne trezim cu conştiinţa măcinată de regrete.

În ziua de astăzi e greu să fii tot timpul pe placul celorlalţi şi, în acelaşi timp, să fii şi pe placul tău, căci într-o lume a ideilor contradictorii nu poţi lupta de partea ambelor părţi. Însă, chiar şi aşa, nu e imposibil să încerci să-i mulţumeşti pe toţi. În fond, există şi o cale de mijloc. Întotdeauna există, chiar dacă uneori e mai greu de găsit.

Când sunt pe punctul de a lua o decizie, cântăresc în minte câştigurile şi pierderile, atât cele materiale, cât şi cele umane. Mai ales cele umane, căci uneori e greu şi pentru mine să-i fac pe ceilalţi să sufere. E teribil să te macine regretul de după.

Vezi si:  Brain bits

Alegerile pe care le facem nu sunt întotdeauna cele mai bune. Câteodată nu sunt cele mai bune deloc, însă ni se oferă şi şansa să reparăm ce distrugem, dacă alegem să facem asta. Pentru că acolo unde ţi se închide o uşă, ţi se va deschide o fereastră..

Aşadar, nu uita că există mereu câte-o şansă pentru a-ţi îndrepta greşelile, iar deciziile pe care le luăm la fiecare pas au o importanţă greu de trecut cu vederea. Cel mai important, însă, este să nu le regretăm pe măsură ce timpul trece.

În fond, nu asta ne dorim cu toţii? O viaţă lungă şi fără regrete..

PS: N-o să-mi iasă de fiecare dată. Chiar n-o să-mi iasă deloc. Însă viaţa e frumoasă şi dincolo de regrete şi alegeri eşuate, iar eu o să trăiesc cel puţin zâmbind mai mult pentru că o să mă lipsesc de regretul că nu am încercat să fac să fie mai bine! 😉