pe copii ii aduce barza

pe copii ii aduce barzaDesigur, pe copii ii aduce barza doar dupa ce fat frumos si ileana se casatoresc si primesc de zestre jumatate de imparatie.
La spartul tirgului ma gasesc si eu sa-mi exprim o nedumerire: consulii nu fac sex?

Am prins zilele astea frinturi multrepetate de stiri la tv in care se anunta alb ca consulul si-a dat demisia dupa ce a aparut pe net un filmultez cu el facind sex. Nu-s familiara cu situatia, nu ma mir ca s-au gasit niste cetateni dornici sa-l filmeze&posteze pe ex-consulul chisinauean facind sex… si-s de acord ca trebuie sa fie cam jenant sa apari in ipostaza intima in spatiul public, fie el si virtual. Date fiind reactiile publice, pot sa inteleg si de ce si-a dat demisia.

Totusi, nu inteleg cu ce anume considera “publicul” c-a gresit consulul. O lege clar n-a incalcat, ca atunci auzeam alt tip de discurs si stirea ar fi cuprins si textul “daca va fi gasit vinovat, consulul e pasibil de o pedeapsa intre X si Y (ani sau lei)”. E o problema de etica, atunci?
Care?
Intelegeam daca facea sex cu o prostituata (intr-o tara in care prostitutia era permisa; ca daca era incriminata- era problema cu legea. nu mai discutam de etica). Sau daca-si posta singur filmul pe net. Sau daca-ar fi fost beat mort (desi cred ca oamenii au dreptul sa fie beti morti in spatii private;… totusi cred ca un consul n-are voie sa fie beat mort si vazut asa in tara in care consuleaza- trebuie ca au ei un articol in regulamentul de functionare unde sa scrie asta). Sau de-ar fi aparut cumva in cadru un… element care sa fi dovedit ca omul facea sex in timpul orelor in care tara il platea sa dea vize. Sau macar sa fi auzit ca era insurat si ca mima prin consulat rolul tatalui de familie exemplar. si tinara era cea mai buna prietena a sotiei lui (… si in realitate, iata cu ce se ocupa! Rusine!)(dar nu-i nici asta). Nu cred ca-i vorba nici chiar faptul ca domnul facea sex cu o persoana cu care nu era casatorit (ca daca asta i-ar fi deranjat pe regizorii filmului, ma gindesc ca ar fi cerut in film consului sa repare onoarea patata a domnisoarei. si s-o ia de nevasta) (ah, si daca el ar fi ascultat indemnul, si daca ea ar fi zis “da”, ce poveste emotionanta de dragoste cu happy end ar fi putut fi!)

Vezi si:  Sanatate mentala-cateva semne ca poate exagerezi putin

Sa inteleg ca alti diplomati nu fac sex? Si ca si despre el, pina la proba filmului, “se” presupunea la fel?
Si acum descoperim ca ne-a inselat asteptarile? Asta e problema?
Aha :).