Cris-Smile2016. Secolul al XXI-lea. Mileniul al III-lea. Viteza ne caracterizeaza viata. Fie ca traim in marile orase sau chiar la tara, toti suntem grabiti. Mereu pe fuga, mereu in intarziere sau pe cale sa intarzie undeva. PE langa faptul ca fugim toata ziua dupa lucrul care face planeta sa se invarta si anume, banii, ne preocupa frumusetea. Vrem tot ce este frumos, elegant, glamorous. Fiecare are propria conceptie despre ceea ce este frumos, de valoare, ceea ce ne-ar face viata mai buna.

Cautam confortul pentru casa si mediul in care ne traim viata, dar pentru noi ne dorim lucruri frumoase. Lucruri cu care sa ne mandrim cand iesim in lume si uneori, lucruri care sa ne ajute sa scapam de demonii interior sau sa ne dea o lacrima de incredere in noi in plus. Cautam sa ne cream o imagine frumoasa, de invidiat. Uneori avem impresia ca traim cu si prin ochii altor oameni. Suntem fericiti doar daca ne este laudata noua tinuta, doar daca starnim priviri pline de invidie si daca lasam o impresie mai buna despre noi decat o avem noi insine.

Daca acum mult, mult timp munceam pentru a trai si pentru a ne hrani familia, astazi lucrurile ar putea sta cu totul diferit pentru unii dintre noi. In afara de hrana, adapost, obiecte personale, muncim pentru a ne asigura o imagine sic and zic imagine ma gandesc la tot ce se investeste pentru a arata bine. Bine, adica dupa standard universal acceptate. Ma gandesc la modele. Sa arate bine inseamna sa aiba o anumita conformatie a corpului, o greutata aflata intre anumite limite in directa proportionalitate cu inaltimea si varsta, o piele si o fata ingrijita. De fapt, “ingrijit” nu este cuvantul potrivit. Chiar daca nu suntem modele, nici vedete, nici persoane publice, imaginea noastra inseamna un anumit stil vestimentar, un mod de a ne aranja parul, un mod de a ne machia, o igiena adecvata si la nivelul fetei: piele si dinti intretinuti.

Vezi si:  O camera perfecta si armonioasa!

Cate persoane anonime au ajuns peste noapte vedete? Au avut sau nu talent in ceva, cantat, actorie, dans, prezentare de stiri, meteo sau chiar moda, toate au avut de lucrat la aspectul lor. Citim cu maxima curiozitate articole in care tot deliciul il fac poze din tineretea vedetelor deja consecrate sau chiar poze din perioada de dinaintea celebritatii. Ne amuzam de hainele lor, de parul sau chiar de dintii lor. Nu mai zic de faptul ca unele aratau de nerecunoscut pentru ca si-au facut operatii estetice. Daca nu au avut curaj sa intervina atat de mult in imaginea lor, stilistul, mentorii, apropiatii, cineva tot a intrat in “dintii” lor. Aparat dentar, implant dentar, albire profesionala, renuntare la aparat dentar si multe altele. Clinica de stomatologie s-a ocupat de toate problemele lor facandu-le sa fie persoanele al caror look il admiram in reviste sau pe sticla.

Cum ramane cu oamenii care nu isi doresc celebritate, faima, glorie? Adevarul este ca fiecare dintre noi isi doreste o doza de celebritate si daca nu atinge anumite cote, se numeste doar popularitate sau cariera. Pentru a fi oameni de success in orice domeniu am activa, trebuie sa avem grija de aspectul nostru. De cele mai multe ori prima impresie este singura ocazie de a impresiona pe cineva si de a incepe o colaborare sau chiar o relatie de orice fel. Se spune ca oamenii care zambesc transmit energie pozitiva si astfel au mai multe sanse de a fi acceptati ntr-un grup nou, fie el de munca sau social.

Indiferent in ce directie moda sau chiar stilul nostru de viata se vor indrepta, atentia pe aspect este un lucru care nu va disparea odata cu trecerea timpului, ci, dimpotriva, se va intensifica.

Vezi si:  Cuplu- cinci trucuri pentru a pastra dorinta