Multumesc pentru amintiri

Multumesc pentru amintiri i-ai spune oricui ti-a oferit o clipa memorabila.Ar fi o amintire comuna,dar Cecelia Ahern (autoarea bestsellerului P.S. Te iubesc) foloseste sintagma ca titlu pentru cartea ce ascunde povestirea unei transfuzii de sange.Joyce a primit sangele lui Justin ,absolvent al Facultatii de Arta si Arhitectura,lector invitat la facultatea din Irlanda unde Joyce locuia,redactor la revista de Arta si Aritectura. Revenindu-si,Joyce detine in loc de pasiunile sale,pasiunile unei alte persoane,vorbeste limbi straine precum latina si italiana,stie totul despre arta si aritectura si toate asta nu pot fi explicate.

Primul loc in care se intalneste cu Justin este frizeria,loc in care amandoi isi opresc taxiurile pentru a-si taia podoaba capilara.Din acel moment,cartea se transforma intr-o aventura pentru ambii.Joyce are amintirile lui Justin ,amintiri fie din copilaria sa ,fie din copilaria fiicei sale ,Bea,ii stie numarul de telefon ,ii simte frustrarile,mananca ceea ce mananca si el.Dandu-si seama ca exista o conexiune intre ei,porneste catre Londra pentru a-i multumi cum doarea el sa ii multumeasca cel caruia sangele sau i-a salvat viata.

La inceput este speriat de pacetele pe care le primeste insotite de biletelul cu “Multumesc” sau “Multumesc ca mi-ai salvat viata” , dar apoi isi doreste sa o cunoasca mai bine.

Ea ii da intalnire la opera,iar el la restaurant (EL UITAND DE OPERA,DOAR CA EA NU SI-A DAT SEAMA DEOARECE VORBEA ALTCINEVA IN LOCUL LOR…PRIETENA EI SI CUMNATA LUI) si fiecare merge in locul dorit asteptandu-l pe celalalt.Aici se produce ruptura deoarece el crede ca a fost fentat.

Finalul este unul siropos…el vine la ea cu un buchet de flori si-si cere scuze,iar partea importanta este ca florile nu sunt pentru ea.
De-a lungul povestii ,Justin a gresit fata de Sarah,medicul care l-a rugat sa doneze sange.

Vezi si:  De ce este bine sa fii extrovertit?

Si am povestit intreaga carte,mai mult sau mai putin placut ,pentru a sublinia cum barbatii pot fi imperfecti (prin imperfect a se citi nesimtit) chiar si in romane.In cartile care te astepti sa descopere o lume cu eroi,sau cu barbati educati care ofera totul,gasim barbatul care persoanei pe care o iubeste ii cere scuze cu un buchet de flori in mana,flori ce nu sunt pentru ea,si-i spune aceasta .

Asadar, basmele cu feti frumosi au disparut. Sa ne acomodam cu noii feti…culti si cu bani.