Preturile din tara noastra ar putea creste din cauza Coronavirusului

Preturile din tara noastra ar putea creste din cauza Coronavirusului

Preturile din tara noastra ar putea creste din cauza CoronavirusuluiCoronavirusul continua sa faca victime intr-un mod alert. In ultimele 24 de ore in China au mai murit peste 97 de persoane. Numarul bolnavilor din China au trecut peste 40.000.

Situatia in China este din ce in ce mai drastica. Guvernul chinez incearca din rasputeri sa limiteze raspandirea virusului. Din acest motiv guvernul chinez a prelungit vacanta de Anul Nou. Acest lucru afecteaza lantul global de aprovizionare.

   In ce masura ne afecteaza Coronavirusul?

Ei bine, Banca Nationala a Romaniei considera ca produsele prezente pe piata se pot scumpi datorita situatiei din China.  Mugur Isarescu, guvernatorul BNR declara “Incertitudini sporite (n.r. la adresa inflaţiei) generează și dinamica scăzută a economiei zonei euro și a celei globale, precum și creșterea riscurilor la adresa perspectivei acestora, inclusiv pe fondul epidemiei de coronavirus”.

Romania este mai afectata decat ne-am astepta de acest Coronavirus.  In anul 2018 Romania a importat din China bunuri de peste 5 miliarde de euro.  Dupa cum se si stie cumparam din China aparate electrice dar si metale, mobile, jucarii, aparate foto si ceasuri.

Chiar daca chinezii s-au intors la munca dupa vacanta de Anul Nou Lunar situatia nu este tocmai una roza. Acestora li se iau temperatura inainte de intrarea in tura si sunt incurajati sa lucreze de acasa. Chiar si presedintele Xi a mers si a vizitat un cartier din Beijing si un spital.

Faptul ca in China s-a incetinit productia a avut un impact major asupra mai multor tari.  Marcile mari prezente in aceste orase afectate de Coronavirus nu isi vor putea livra produsele la timp.  Acest lucru se resimte si la Apple, Foxconn si Pegatron care au sediul in China.

Vezi si:  Vanzarea unei masini: Greseli de evitat si sfaturi de top!

Teama de infectarea cu Coronavirus a ajuns dincolo de asteptari. LG Electronic, Sony si Ericsson au decis ca nu vor participa la Congresul Mondial al Telefoniei Mobile de la Barcelona. Toata lumea se teme de aceasta epidemie. Afla mai multe accesand link-ul urmator https://capitalul.ro/ .