Auto-dialogul- de ce sa il folosesti in favoarea ta?

Auto-dialogul este acea conversatie pe care o ducem cu propria persoana fara sa ne dam uneori seama de asta. Ne vorbim uneori, ne judecam, ne tratam urat si nu ne intrebam daca ceea ce spunem este bun sau rau. Si in realitate, acest lucru are o influenta asupra noastra, mai mult decat am putea crede.

Poate influenta emotiile. Atunci cand practicam auto-dialogul, acest lucru ne ajuta sa vedem lucrurile intr-un alt fel si ne ajuta sa luam cele mai bune decizii. Acest lucru ne linisteste, ne ajuta sa fim mai calmi si ne ajuta sa facem fata mai usor emotiilor.

Poate stimula sau mari cunoasterea propriei persoane. Un alt motiv pentru care ar trebui sa practici auto-dialogul este faptul ca ne permite sa ne cunoastem mai bine. Suntem capabili sa ne conectam la propria persoana, la ceea ce ni se intampla si la ceea ce simtim.

Am putea spune chiar ca acest auto-dialog ne poate imbogati.

Poate reduce anxietatea de anticipare. Este o problema cu care multa lume se confrunta. Este vorba despre anxietatea de anticipare, care apare atunci cand nimic din ce ar putea sa o declanseze nu s-a intamplat inca. Dar vorbind cu propria persoana putem evita aparitia sa.
Daca vrei sa stimulezi auto-dialogul pozitiv, poti incerca sa tii un jurnal. Este un lucru foarte usor si la indemana. Vom putea reveni astfel asupra ceea ce am scris pentru a ne gandi la un nou punct de vedere care poate ne va ajuta.

Trebuie, de asemenea, sa schimbam felul in care ne vorbim. Uneori, frazele pe care le spunem ne pot face rau. Iata ce ar trebui sa iti spui:
– Sunt o fiinta umana, pot sa fac greseli, dar voi invata anumite lectii care ma vor ajuta sa ma ameliorez.

Vezi si:  Ce e de facut atunci cand partenerul nu stie ce vrea?

– Voi mai lucra la scrisoarea mea de motivatie, voi merge la cursuri de formare si si voi continua sa distribui CV-ul meu.

Trebuie sa stii ca acest lucru functioneaza. Auto-dialogul are o enorma putere si este important sa profiti de el.