Copii pot avea parte de “ Netflix educational”

Copii pot avea parte de “ Netflix educational”

Copii pot avea parte de “ Netflix educational”Partea de Educatie si Cercetare din Programul de Guvernare 2021 – 2024 a Social democratiilor a fost adaptata la sistemul educational din prezent. Astfel au ajuns sa promita ca in primele 100 de zile  dupa ce acestia vor intra la guvernare elevii vor avea scoala online sub forma unui Netflix educational care va fi realizat in parteneriat cu TVR.

Acceseaza https://www.fullonline.ro/category/educatie pentru mai multe informatii din educatie.

Ce mai promite partidul PSD

“Netflix educational cu cei mai buni profesori din Romania”

Conectarea scolilor la internet este un alt segment pe care PSD pune accent. “Mai propunem TVR Educational, o platforma, daca imi permiteti sa spun, un Netflix educational propus elevilor si parintilor pentru ca, in acest moment, tinerii nu reusesc sa aiba acces, prin platformele existente in putine locuri, la lectiile oferite de profesori. O parte din profesori nu au calificarea necesara (n.r. – pentru predarea online), ne pare rau sa o spunem, si atunci punem la dispozitia elevului si studentului, acest program cu ajutorul televiziunii nationale. TVR va pune la dispozitia elevilor o platforma digitala cu lectiile predate de cei mai buni profesori din Romania, care pot fi rulate si repetate de cate ori este nevoie”,  mentioneaza Mihnea Costoiu.

Potrivit acestuia este un program gandit cu televiziunea publica si care poate fi realizat imediat. In plus acestia au mai taiat din gradinite si crese dar au crescut bursele sociale. “Pentru ca exista o criza majora de spatii pentru copiii intre 0 si 3 ani si 4 si 6 ani, avem un program care sa finanteze crearea a 1.750 de noi crese si unitati after-school pentru a aceasta categorie de copii”, a mai declarat Costoiu.

Vezi si:  Lucrurile simple din viata care ne fac mult bine

Social democratii promit ca vor relaxa conditiile pentru bursele sociale astfel incat sa se poata dubla numarul beneficiarilor. Bursele sociale vor avea o valoare de 40% din salariul minim net pe economie.

Bursele de studiu vor fi doar 32% din salariul minim pe economie iar cele de merit 35%. In plus bursa de performanta va fi de 37%. Mai se doreste sa se infiinteze si o bursa de asistenta sociala care sa fie in valoare de 1000 de lei pentru copii care provin din sistemul de protectie institutional dar cu conditia ca acestia sa fie inscrisi intr-o unitate de invatamant preuniversitar.