Mi-e groaza de femeile la volan

Pe bune că încep să-i îndrăgesc tot mai mult pe şoferii de tir. Dau dovadă de un bun simţ incredibil în trafic.

Femeile la volan, în schimb, sunt ceva cumplit. Mi-este groază de femeile la volan. Poate că şi-a dorit tata prea mult băiat şi, în virtutea acestui fapt, am fost deprinsă, încă de mică, să mă uit la meciuri de fotbal, să nu-mi fie frică de treburi de care femeilor le e, în general, frică şi să ştiu “dracului să conduc că, dacă te prind că încurci traficul, îţi rup picioarele!”.

Ok, să ne înţelegem: taică-miu e nice guy. Da’ are şi omu’ dreptate când, zi de zi, prestând cu onor o meserie care îl obligă să conducă, în medie, între 200 şi 500 km în vreo opt ore, dă peste tot felul de cucoane şi domnişorici care nu cunosc nici măcar regulile elementare de circulaţie. Şi asta nu ar fi o problemă, pentru că nu s-a născut nimeni învăţat. Dar când le mai vezi şi cu gura mare, ţâşnind isteric de unde nici nu te-aştepţi, şi călcând acceleraţia ca-ntr-o zi de apogeu al sindromului premenstrual, grăbite nevoie mare să ajungă la mall sau la solar sau la manichiură sau la mama mă-sii, cred că orice laureat al premiului Nobel pentru pace ar avea fantezii despre cum le-ar strânge de gât.

Când m-am suit prima dată la volan, mi-am spus în gând un singur lucru: “Dă Doamne să nu încurc pe nimeni în trafic!”. Asta pentru că înţeleg că, mai important decât a ajunge la solar, mall sau manichiură cât mai repede, este să-i respecţi pe ceilalţi cu care împarţi şoseaua.

Vezi si:  Cum poti adopta stilul englezesc in sufrageria ta?

Sunt sătulă de femei isterice la volan ca de mere acre. Le propun celor de la Leo Burnett ca, în proiectul de lege pentru Ziua Bărbatului, să introducă un mic paragraf în care, în ziua cu pricina, pe 5 mai în fiecare an, femeilor să li se interzică sofatul.

Promit că semnez :D.

Ah, încă ceva, că era să uit. Dragele mele, beculeţele alea care clipocesc frumos, clipoc-clipoc, se cheamă semnalizatoare. Repetaţi după mine: SEM-NA-LI-ZA-TOA-RE! Semnalizatoarele se folosesc pentru ca voi, dragele mele, să ne indicaţi nouă, idioţilor şi nepricepuţilor din trafic, ăia care vă încurcă în drumurile voastre spre clinicile de remodelare corporală (apropo, am auzit că mersul pe jos face minuni pentru silueta), să ne indicaţi ziceam, unde dracului o să trageţi brusc de volan ca să schimbaţi direcţia de mers.

Şi încă un amănunt important: semnalizatoarele se utilizează ÎNAINTE de a trage de volan de parcă ar fi sfârşitul lumii şi salvarea e în direcţia în care vă îndreptaţi voi.