Tim Cook ar putea primi inca 1 milion de actiuni Apple

Tim Cook ar putea primi inca 1 milion de actiuni Apple

Tim Cook ar putea primi inca 1 milion de actiuni AppleTim Cook este CEO-ul Apple si a primit cel mai mare bonus sub forma de actiuni de cand a devenit executivul companiei in anul 2011. Este o forma de recompensare care i-ar putea aduce pana in anul 2025 inca 1 milion de actiuni.

Acceseaza https://capitalul.ro/bursa/ pentru a descoperi mai multe informatiile despre stirile din bursa.

   Cate actiuni va primi Tim Cook?

Tim Cook va primi 333.987 de actiuni Apple in perioada 2023 – 2025 care sunt distribuite in mod egal in fiecare an.

Intr-un alt pachet pe care il va primi separat cuprinde inca 333.987 de actiuni Apple in 2023. Acesta numar s-ar putea chiar dubla daca CEO-ul atinge toate tintele de performanta bursiera setate de board.  Daca performantele Apple pe burse sunt sub asteptari, atunci Tim Cook nu va primi nimic din acest pachet.

In cazul in care evolutia Apple se va ridica la nivelul asteptarilor board-ului atunci Tim Cook va primi 1.001.961 de actiuni Apple pana in anul 2025. Acest numar este similar cu cu cele 1 milion de actiuni pe care le-a primit atunci cand a devenit CEO-ul Apple in anul 2011.

O singura actiune la Apple a ajuns sa valoreze 115.8 dolari iar Tim Cook ar putea primi actiuni in valoare  de peste 115 milioane de dolari. Aceasta valoare va fi influentata bineinteles de valoarea actiunilor pe piata in perioada in care se face tranzactionarea.

„Tim a adus inovaţie fără precedent şi s-a concentrat foarte bine pe rolul său, demonstrând ce înseamnă să conduci cu valori şi integritate”, a transmis board-ul de directori Apple.

Aceste actiuni reprezinta principala bonificatie pentru Tim Cook  dar acesta mai primeste si un salariu si un bonus anual in functie de performate. Drept dovada, in anul 2019 acesta a castigat un salariu destul de mare, mai exact 3 milioane de dolari dar si un bonus in valoare de 7.67 de milioane de dolari.  La toate aceste sume s-a mai adaugat si valoarea actiunilor  pe care Cook le-a adus acasa si care valorau peste 125 de milioane de dolari anul trecut.

CEO-ul Apple si-a facut simtita prezenta inca din anul 2011 atunci cand a primit aceasta functie importanta.  Ramane acum de vazut cat de tentat va fi Tim Cook de aceasta oferta.

Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.