Cateva ganduri destinate parintilor

Este primordial ca parintii sa mediteze asupra rolului lor. Iar parintii care isi fac timp si stau sa mediteze la rolul lor, sunt demni de admiratie si ar trebui sa incerci sa ii imiti. Daca am sta fiecare sa reflectam mai mult la ceea ce facem si ceea ce zicem, am evita foarte multe probleme.

Punand in practica sfaturile pe care le veti citi aici, veti invata sa va ascultati mai mult copiii si veti deveni parinti mai buni.

Parintii sunt cel mai de pret dar pe care viata vi-l poate oferi. Atunci cand primim un dar sau o mostenire, se cuvine sa investim in ea, pentru a – i conferi o utilitate si pentru a profita din plin de ea. Asa ar trebui sa se procedeze si cu ingerasii. Parintii ar trebui sa investeasca in formarea lor, pentru ca acestia sa devina o mai buna imagine a lor. Vor deveni adulti responsabili si respectuosi- iata cea mai buna recompensa.

Copiii reprezinta forta parintilor lor. Copiii sunt forta care ii detemina  pe parinti sa isi indeplineasca asa cum trebuie misiunea lor. Daca parintii se dedica trup si suflet, isi respecta promisiunile si compromisurile si isi iau in serios responsabilitatile, toate aceste eforturi vor fi doar benefice pentru copilasi.

Pedepsele sau rasfatul exagerat nu vor fi niciodata benefice pentru copii. Rolul parintilor este sa aiba grija de copilasi, sa ii educe sis a le dea cele mai bune sfaturi. Educatia unui copil ar trebui sa se bazeze pe iubire si nu sa fie impusa cu forta. O relatie sanatoasa ii va ajuta sa se dezvolte armonios. Dar pedepsirea constanta a unui copil nu reprezinta cea mai buna modalitate de a corecta un comportament necorespunzator. Parintii trebuie sa invete sa comunice eficient cu copiii lor pentru a le intelege nevoile si pentru a –i ajuta intr-un mod cat mai sanatos.

Dar sa ii dai copilului tot ce vrea nu este nici ea cea mai buna solutie. Un copil trebuie sa valorizeze ceea ce are.

Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.