Lemnul este un material antic, pe care oamenii îl folosesc de milioane de ani, pentru construcția de locuințe, unelte, vehicule, barci și ca sursă de combustibil pentru ardere. Este, de asemenea, o sursă regenerabilă și o modalitate de a capta excesul de dioxid de carbon din atmosfera Pământului. Astăzi, componenta principală a lemnului – celuloza – este produsă anual in cantitati uriase – de 20 de ori mai mult decat volumul global de oțel!
Un lucru pe care (poate) nu l-ati stiut despre fibra de lemn este ca acest material poate fi folosit cu succes si pentru izolarea termica a constructiilor, in special in zona peretilor, a tavanului, podului si mansardelor.
În ultimii ani, oamenii de știință au imbunatatit modul in care celuloza este obtinuta si folosita, pentru a lua parte la construirea (sau renovarea) caselor eficiente energetic. Astfel ca acum, s-au obtinut procedee ce consuma multa energie, ce nu folosesc si nu emit substanțe chimice nocive.
Astazi, avantajele celulozei pulverizate (folosite tot mai des pentru izolarea termica a podurilor, acoperisurilor si mansardelor), includ:
Nu sari peste etapa de termo-izolare a locuintei tale si nici nu alege “cea mai ieftina optiune”! Investind intelept in aceasta operatiune, vei uita pentru totdeauna de urmatoarele “chinuri”, ce te pot afecta pe tine, pe familia ta si nu in ultimul rand… valoarea caminului tau:
Daca sistemul de incalzire se chinuie sa pastreze aceeasi temperatura in casa, s-ar putea ca izolarea termica a locuintei sa fie principalul vinovat
Compara costurile tale, luna de luna, cu proprietari care au izolat cu celuloza.
Animale, serpi, soareci, termite, insecte, mucegai …isi pot face casa in pod, oriunde ai locui.
Galagia ce iti ajunge in camere poate fi cauzata adesea de lipsa izolatiei din pod.
Ai usi si ferestre noi, insa aerul rece continua sa sufle cu putere? S-ar putea sa ai nevoie urgenta de izolare.
Tocmai ai cumparat o locuinta veche si ai investit tot ce aveai in finisajele interioare? Este posibil ca lipsa izolatiei sa te afecteze foarte mult, atat iarna cat si vara.
Aceste semne “de gheata” iti pot spune ca podul casei este fie slab ventilat, fie slab izolat. Cere acum o inspectie si accepta sfaturile specialistilor.
Obtine usor permisul de conducere, rezolvand pe www.odat.ro toate chestionarele auto drpciv ce iti pot pica la examen.