Cum invingem teama de moarte?

Imi este frica sa nu mor…este o fraza pe care o repeti destul de des si…cu toate acestea…nu se intampla nimic. Din fericire. Teama de moarte te bantuie insa ce ai putea face sa o depasesti?

Teama de moarte se poate traduce sub forma de crize de angoasa sau de panica dar si prin fobie sau ipohondrie. La unele persoane, teama de moarte ese atat de puternica incat nu ii lasa sa isi faca treburile zilnice. Va spunem mai multe in cele ce urmeaza.

Teama de moarte se datoreaza de cele mai multe ori copilariei. Spre varsta de 7 ani, ideea de moarte la copil devine din ce in ce mai activa, apar o multime de intrebari si, odata cu sosirea acestei preocupari, teama de moarte se poate manifesta.

Moartea unei persoane dragi poate fi in egala masura un element declansator. Te face mai constient de faptul ca, la un moment dat, si tu poti muri.

Iata trei trucuri care te vor ajuta sa invingi teama de moarte

Fixeaza-ti obiective pozitive. Zi de zi, fixeaza-ti obiective care sa iti confere plenitudine precum reusita la locul de munca, calatorii. Astfel, vei avea satisfactia ca faci ceva in viata si vei avea impresia ca nu mergi cu “mainile goale” pe cealalta lume.

Fii constient de rolul tau in aceasta viata. Obiectivul este acela sa iti dai seama la ce esti util in aceasta viata, ce poti transmite mai departe, ce poti crea impreuna cu anturajul tau si cu persoanele apropiate.

Infrunta-ti temerile. Invata sa iti domesticesti temerile si angoasele chiar daca acesta este un proces extrem de lung care necesita multa rabdare din partea ta.

Vezi si:  Arata-ti iubirea in fiecare zi

Teama de moarte se poate afla in stransa legatura cu teama de a trai si te poti astfel priva de unele lucruri traind intr-o frica constanta. Nu lasa viata sa treaca pe langa tine, este pacat.